News

Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος)

MAW_Logo_Greece_12Συνεργασία του γλύπτη Στάθη Αλεξόπουλου με το Make-Α-Wish. Έργο του γλύπτη φιλοτεχνήθηκε αποκλειστικά για το Make- Α-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) και μερος των εσόδων από τις πωλήσεις του δωρίζονται στον Οργανισμό προκειμένου να πραγματοποιηθούν ακόμα περισσότερες ευχές παιδιών που το έχουν ανάγκη.

Art Thessaloniki 2017

 

FB 1200x628_ART_THESS-01Συμμετοχή του γλύπτη Στάθη Αλεξόπουλου στην Art Thessaloniki  2017 σε συνεργασία με την Gallery Skoufa.

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Αλέξης Ακριθάκης, Στάθης Αλεξόπουλος, Αλέκος Φασσιανός, Γιώργος Χαδούλης, Aaron Majoros, Brigitte Polemis, Patrick Rubinstein, Δημήτρης Γέρος

Θυμάμαι: Ομαδική έκθεση στο ΚΠΙΣΝ

snfcc-logo
Η έκθεση «ΘΥΜΑΜΑΙ» που συγκεντρώνει όχι μόνον τα έργα αλλά και τα συγκινητικά κείμενα 94 σημαντικών Ελλήνων εικαστικών, σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε σε επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού παράλληλα με τη διοργάνωση της Ημερίδας για τη Νόσο του Alzheimer στο ΚΠΙΣΝ.

Την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου διοργανώνεται μια σημαντική ημέρα γνωριμίας και ευαισθητοποίησης με αντικείμενο τη νόσο του Alzheimer.

Η ημέρα αυτή για τη Νόσο του Alzheimer που προγραμματίζεται στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος, περιλαμβάνει διαλέξεις & παρουσιάσεις από σημαντικούς επιστήμονες και ανθρώπους του πνεύματος, ασκήσεις μνήμης και κινητικές ασκήσεις για διάφορες ηλικιακές και άλλες ομάδες και πολλά άλλα.

Τα έργα που συγκεντρώθηκαν, θα πωληθούν για την ενίσχυση των σκοπων της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών, παραμένοντας διαθέσιμα μέσω της εταιρείας και μετά τη λήξη της ημερίδας. για το διάστημα των τριών μηνών.

 

Mykonos to Athens

skoufaΕγκαινιάζεται για δεύτερη συνεχή χρονιά, την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, στις 20.30 το βράδυ, η ομαδική έκθεση με τίτλο «Mykonos to Athens», στην Γκαλερί Σκουφά Αθήνας, σηματοδοτώντας την έναρξη του εικαστικού της προγράμματος για το Χειμώνα 2017-2018.
Η έκθεση θα διαρκέσει έως και το Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017.
Η έκθεση περιλαμβάνει έργα Ελλήνων και ξένων Καλλιτεχνών που παρουσιάστηκαν στην Γκαλερί Σκουφά Μυκόνου το φετινό καλοκαίρι. Έχοντας ολοκληρώσει ένα πλούσιο εικαστικό πρόγραμμα στο νησί της Μυκόνου, επιλέξαμε τα πιο αντιπροσωπευτικά έργα, με σκοπό να τα παρουσιάσουμε στο Αθηναϊκό κοινό, μεταφέροντας την ανάμνηση της θερινής ατμόσφαιρας του νησιού, λίγο πριν καλωσορίσουμε τον Χειμώνα. Έργα σημαντικών Ελλήνων καλλιτεχνών, κυρίως της γενιάς του’30 και ’60 συνομιλούν με έργα σύγχρονων, από όλο το φάσμα των εικαστικών τεχνών, προσκαλώντας τον επισκέπτη σε έναν ευφάνταστο εικαστικό διάλογο. Μεταξύ των άλλων θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στην Αθήνα και έργα κινητικής τέχνης του Γάλλου Καλλιτέχνη Patrick Rubinstein.
Συμμετέχουν έργα των παλαιότερων:
Αλέξη Ακριθάκη, Σπύρου Βασιλείου, Γιάννη Γαΐτη, Χρίστου Καρά, Δημήτρη Μυταρά, Παύλου, Αλέκου Φασσιανού, Θεόδωρου Στάμου
και των σύγχρονων:
Στάθη Αλεξόπουλου, Ειρήνης Κανά, Αφροδίτης Λίτη, Αλέξανδρου Μαγκανιώτη, Στέλλας Μελετοπούλου, Παναγιώτη Μπελντέκου, Ρούλης Μπούα, Άρτεμις Παπαδήμα, Έλενας Παπαδημητρίου, Θέκλας Παπαδοπούλου, Φώτη Πεχλιβανίδη, Στέργιου Στάμου, Αμαλίας Σωτηροπούλου, Γιώργου Τζινούδη, Σοφιάς Φωτιάδου, Christina Anid, Justyna Borucka, Luca Brandi, Brigitte Polemis, Patrick Rubinstein

Ομαδική έκθεση Gallery Skoufa Mykonos

mukonos-bwΟ Andy Warhol και η Marilyn Monroe συναντούν τον Πάμπλο Πικάσο, τη Μονά Λίζα και τον Σούπερμαν κάτω από τον μπλε μυκονιάτικο ουρανό, σε ένα φαντασμαγορικό και συνάμα παράδοξο σκηνικό.

Μερικές από τις πιο δημοφιλείς προσωπικότητες όλων των εποχών, φιλοξενούνται σε μια απίθανη εικαστική αφήγηση, μέσα από τα έργα 13 σύγχρονων καλλιτεχνών.

Με αναφορές στις κατακτήσεις της Pop Art και των σημαντικότερων εκπροσώπων της, η έκθεση παρουσιάζει εικαστικές συνθέσεις με πρωταγωνιστές pop είδωλα και χαρακτηριστικά στοιχεία της μαζικής κουλτούρας. Μια ματιά στις σύγχρονες πτυχές του διεθνούς μεταπολεμικού φαινομένου της Pop Art.

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Patrick Rubinstein, Brigitte Polemis, Στάθης Αλεξόπουλος, Γιώργος Βορρές, Αδάμ Καραμανλής, Αλέξανδρος Μαγκανιώτης, Μανόλης Μπιτσάκης, Ντίμη Μπιτσάκου, Φένη Μπούζα, Φώτης Πεχλιβανίδης, Αμαλία Σωτηροπούλου, Χρόνης Τσακιρακάκης, Γιώργος Τζινούδης.

Η δική σου θάλασσα

2199948

Η «Γκαλερί του Νότου» εγκαινιάζει την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017 την έκθεση   ζωγραφικής «Η δική σου θάλασσα».

Καλλιτέχνες που συμμετέχουν: Αλεξόπουλος Στάθης, Αντωνοπούλου Νικολέτα, Γαβαλάς Στέλιος, Γρηγόρα Άννα, Δήμος Τάσος, Κουτσούρης Γιάννης, Κρουμπούζος Κωνσταντίνος, Ματαράγκας Διονύσης, Ράμμος Κωνσταντίνος, Σόρογκας Σωτήρης, Φιλοπούλου Μαρία, Χαμιδιελή Φωτεινή

Διάρκεια έκθεσης 9 Ιουνίου έως 1 Ιουλίου 2017

«Γκαλερί του Νότου»
Κουντουριώτου 152
18535 Πειραιάς
τηλ.: 210 4122912

Αποκαλυπτήρια προτομής Στέφανου Καραθεοδωρή στο Νιχώρι Βοσπόρου

IMG_9702

Την Κυριακή, 7 Μαϊου 2017, στον Ι. Ναό Παναγίας Κουμαριωτίσσης της Κοινότητος Νεοχωρίου, πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του ιατρού και λόγιου Στέφανου Καραθεοδωρή, από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.
Η προτομή φιλοτεχνήθηκε  από τον γλύπτη Στάθη Αλεξόπουλο.

Νέα Συνεργασία με τη Mamush Gallery στην Αθήνα

Mamush GalleryΕπιλεγμένα έργα τέχνης του γλύπτη Στάθη Αλεξόπουλου, φιλοξενούνται στην αναγνωρισμένη γκαλερί Mamush στο Benakeio Commercial Center στην Κηφισιά. Τα γλυπτά του Σ. Αλεξόπουλου εκτίθονται ανάμεσα σε έργα της ιδιωτικής συλλογής της γκαλλερί γνωστών καλλιτεχννών όπως Andy Warhol, Roy Lichtenstein, Keith Haring, Victor Vasarely, Robert Indiana, Jeff Koons, Pablo Picasso, Alexander Calder, Joan Miro καθώς και Ελλήνων όπως Takis και Vasiliki.

http://www.mamushgallery.com/artists/stathis-alexopoulos